DOLAR 33,9970 0.29%
EURO 37,8820 0.7%
STERLIN 44,9564 0.87%
ALTIN 2.821,930,45
BIST %
BITCOIN 1969324-2,90%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

EYLEM TOK ABD HAPİSHANESİNDE KALACAK !

EYLEM TOK ABD HAPİSHANESİNDE KALACAK !

ABONE OL
Eylül 6, 2024 20:46
EYLEM TOK ABD HAPİSHANESİNDE KALACAK !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eylem Tok’un Türkiye’ye İade Duruşması 9 Ekim’e Ertelendi

ABD’de tutuklu bulunan ve Türkiye’ye iade edilmesi beklenen Eylem Tok’un iade duruşması 9 Ekim’e ertelendi. ABD mahkemesi,  yapılan duruşmada iade talebini görüşmek üzere ek süre talep etti. Bu gelişme ile birlikte Eylem Tok, en az bir ay daha ABD hapishanesinde kalacak.

Duruşmada Neler Yaşandı?

ABD’de gerçekleştirilen duruşmada, Eylem Tok’un avukatları müvekkillerinin Türkiye’ye iade edilmemesi yönündeki taleplerini yineledi. Mahkeme heyeti, davanın karmaşıklığı ve yeni delil incelemeleri nedeniyle duruşmayı 9 Ekim’e erteleme kararı aldı. Bu kararın ardından Tok’un, tutukluluğunun devam edeceği ve bir ay daha ABD hapishanesinde kalacağı kesinleşti.

Avukatlarından ve Yetkililerden Açıklamalar

Eylem Tok’un avukatları, müvekkillerinin Türkiye’ye iade edilmesi durumunda adil yargılanmayacağı endişesini dile getirerek, uluslararası hukukun gözetilmesi gerektiğini belirtti. “Müvekkilimizin güvenliği ve adil yargılanma hakkı için mücadeleye devam edeceğiz,” diye eklediler.

Öte yandan, Türkiye yetkilileri ise iade sürecinin yakından takip edildiğini ve gerekli hukuki adımların atılacağını belirtti. Yetkililer, Tok’un Türkiye’de adalet önünde hesap vermesi gerektiğini savunuyor.

Sosyal Medyada ve Kamuoyunda Tepkiler

Bu gelişme, sosyal medyada ve kamuoyunda da geniş yankı uyandırdı. Bir kesim, Eylem Tok’un iadesinin gecikmesini eleştirirken, bir diğer kesim ise hukuki sürecin şeffaf bir şekilde ilerlemesi gerektiğini savunuyor.

Eylem Tok’un bir ay daha ABD hapishanesinde kalacağı ve 9 Ekim’de yapılacak duruşmada nihai kararın verilebileceği tahmin ediliyor. İade kararı çıkması halinde, Eylem Tok’un Türkiye’ye getirilmesi ve yargı önüne çıkarılması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.