Bu dolandırıcılık tekniği, güven oluşturmak için kripto para cüzdanlarının teknik varlığından faydalanıyor. Sağlanan cüzdan bilgileri gerçek ve USDT cinsinden bir bakiyesi mevcut, bu da kandırmayı kolaylaştırıyor. Kullanıcılar işlem geçmişini de görüntüleyebiliyor.
Kripto cüzdanının bakiyesi ve işlem geçmişi görüntülenebiliyor, bu da geçek hissine katkıda bulunuyor
Kullanıcı tohum ifadesini kullanarak cüzdana erişmeye çalıştığında, USDT’yi çekmek için cüzdanda bulunmayan TRX (Tron) cinsinden belirli bir komisyon ücreti ödenmesi gerektiğini fark ediyor. Kullanıcı ücreti karşılamak için kişisel cüzdanından TRX transfer ederse, bu fonlar derhal dolandırıcılar tarafından kontrol edilen başka bir cüzdana yönlendiriliyor. Yem cüzdanı, işlemleri yetkilendirmek için ek izinler gerektiren bir çoklu imza (multisig) hesabı olarak yapılandırılıyor. Sonuç olarak tuzağa düşen kişi “komisyonu” ödedikten sonra doğrudan para transfer etmeye çalışsa bile, bu mümkün olmuyor.
Kaspersky Kıdemli Web İçerik Analisti Olga Svistunova, şunları söylüyor: “Ne demişler, ‘Kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, muhtemelen öyledir’. Bu dolandırıcılık yöntemi, etik değerleri şüpheli kişileri hedef alarak onlara başkalarının nimetlerinden faydalanma vaadi sunuyor. Ancak gerçekte, kullanıcı farkında olmadan dikkatlice düzenlenmiş bir dolandırıcılığın kurbanı oluyor. Kripto para platformlarıyla etkileşime geçerken dikkatli olmanın ve etik davranmanın önemini hep vurguluyoruz. Dolandırıcılar tekniklerini geliştirmeye devam ediyor. Bu da kullanıcıların dikkatli ve bilgili olmalarını çok daha önemli hale getiriyor.”
Kaspersky, kripto ile ilgili faaliyetlerde bulunurken güvende kalmak için şunları öneriyor:
GÜNDEM
14 Ocak 2025GENEL
14 Ocak 2025GENEL
14 Ocak 2025GÜNDEM
14 Ocak 2025EKONOMİ
14 Ocak 2025GÜNDEM
14 Ocak 2025GÜNDEM
14 Ocak 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.