PATRON POLİSLERE SUCUK EKMEK DAĞITTI

PATRON POLİSLERE SUCUK EKMEK DAĞITTI

Polonez İşçileri İşten Atılmış ve Polis Saldırısına Uğramıştı, Polonez Patronun da Kendisini Koruyan Polislere Sucuk Ekmek Dağıttığı Görüntülenmişti. TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan X hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı .

ABONE OL
Eylül 14, 2024 15:19
PATRON POLİSLERE SUCUK EKMEK DAĞITTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’un Çatalca ilçesinde bulunan gıda fabrikası Polonez’deki ağır çalışma koşulları, düşük ücretler ve baskıya karşı işçiler Tekgıda-İş Sendikası’nda örgütlenmişti. En az 145 işçi “Kod-46” ile hakları verilmeden işten çıkarılmış ve fabrika önünde direniş başlamıştı.

İşçilerin mücadelesi üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hukuka aykırı işten çıkarmayla ilgili adım atmak zorunda kalmıştı.

İşçilerin çıkış kodu “Kod-4” olarak değiştirilmiş ve böylece işçilerin, işsizlik ödeneği alabilmesinin önü açılmıştı. Polonez patronu hakkında 2 milyon 9 bin lira da para cezası istenmişti.

İşçiler Dün de Saldırıya Uğradı.

Polonez fabrikasının önünde taşeron işçileri taşıyan servisleri engellemek için oturma eylemi yapan işçilere polis biber gazı sıkarak saldırdı. Polisin sert müdahalesi sonucu bir işçinin kaburgası kırıldı.

Patron, Kendisini Koruyan Polislere Sucuk Ekmek Dağıttı

Patronu koruyan ve işçiye saldıran polislerin fabrikadan sucuk ekmek yedikleri de ortaya çıktı. Burada görevlendirilen polisler, Polonez fabrikası yerleşkesine giderek kahvaltı yapıyor, yemek yiyor, çay-kahve içiyor.

Konuya ilişkin X hesabından paylaşım yapan Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan “Beri yanda işçilerin en küçük hak arama çabasını bastırmaya çalışan, ücret artışı taleplerini karşılamamak için türlü gerekçeler bulan Polonez patronunun kendisini savunan polisleri sucukla beslerkenki “dayanışma duygusu”, sınıf bilinci dediğimiz şeyin bizzat kendisidir.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.