TÜRKİYE’ DE DEPREM ALARMI

TÜRKİYE’ DE DEPREM ALARMI

Orta Büyüklükteki Deprem Marmara Bölgesi'nde Hissedildi Bugün Sabah Saatlerinde, Marmara Bölgesi’nde Meydana Gelen 5.3 Büyüklüğündeki Deprem, İstanbul veÇevre İllerde Hissedildi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD Tarafından Yapılan Açıklamalara Göre, Depremin Merkezi Kocaeli’nin Gebze İlçesi OlarakBelirlendi. Deprem, Yerin 12 Kilometre Derinliğinde Meydana Geldi ve Bölgedeki Vatandaşlar Arasında Kısa Süreli Paniğe Neden Oldu.

ABONE OL
Eylül 1, 2024 22:09
TÜRKİYE’ DE DEPREM ALARMI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Büyüklükteki Deprem Marmara Bölgesi’nde Hissedildi

Bugün Sabah Saatlerinde, Marmara Bölgesi’nde Meydana Gelen 5.3 Büyüklüğündeki Deprem, İstanbul veÇevre İllerde Hissedildi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD Tarafından Yapılan Açıklamalara Göre, Depremin Merkezi Kocaeli’nin Gebze İlçesi OlarakBelirlendi. Deprem, Yerin 12 Kilometre Derinliğinde Meydana Geldi ve Bölgedeki Vatandaşlar Arasında Kısa Süreli Paniğe Neden Oldu.

Deprem Sonrası İlk Durum Değerlendirmesi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin ardından acil müdahale ekiplerinin hızla bölgeye sevk edildiğini ve hasar tespit çalışmalarının başladığını bildirdi. İlk raporlara göre, ciddi bir yapısal hasar veya can kaybı yaşanmadı, ancak birkaç binada hafif hasar meydana geldiği kaydedildi. Ayrıca bazı vatandaşların panik nedeniyle hastanelere başvurduğu öğrenildi.

Uzmanlar Uyarıyor: “Büyük Marmara Depremi’ne Hazırlıklı Olmalıyız”

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Profesörü Dr. Oğuz Gündoğdu, “Bu tür orta büyüklükteki depremler, daha büyük bir deprem öncesinde uyarı niteliği taşıyabilir. Özellikle Marmara Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın deprem bilinçlerini artırması ve önlemlerini alması çok önemli,” dedi.

Uzmanlar, Marmara Denizi’nde beklenen olası büyük depremin hazırlık gerektirdiğini ve bu tür depremlerin bir uyarı olarak alınması gerektiğini belirtiyor. “Binaların güçlendirilmesi, acil durum planlarının yapılması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi şart,” diyen Gündoğdu, İstanbul ve çevresindeki yapı stokunun ciddi şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yetkililerden Açıklamalar ve Alınan Önlemler

İçişleri Bakanı, depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tüm ekiplerimiz sahada ve görevlerinin başında. Şu an için ciddi bir olumsuz durum söz konusu değil ancak her ihtimale karşı tüm önlemlerimizi aldık,” ifadelerini kullandı. İstanbul Valiliği de tüm kamu kurumlarına gerekli talimatların verildiğini ve acil durum toplantılarının sürdüğünü belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı da vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulunarak, “Deprem gerçeğiyle yaşadığımızı unutmayalım. Alınan önlemler ve yapılan hazırlıklar sayesinde depremi en az zararla atlatmayı hedefliyoruz,” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.